Even kennismaken

Saints and Sinners Countryband is in 2010 opgericht door Boxtelnaar Frans van de Wiel. Na vele jaren actief te zijn geweest –als zanger, bassist en slaggitarist-  in coverbands kreeg zijn liefde voor countrymuziek vorm in een nieuwe band. Lid vanaf het eerste uur is ook zangeres Esther Romeijn.

De naam van de band is een knipoog naar de (voormalige) werkgevers van Frans en Esther. Frans werkte bij de drukkerij van de abdij van Berne; Esther in de pastorie van Drunen. Zij zijn de saints. De andere bandleden, met minder ‘hemelse’ jobs worden met een glimlach onder de sinners geschaard.

Naast Frans en Esther hebben Berry Vredenbregt (gitaar en zang), Adrie van Helvoort (bas), René Scholte (sologitaar), Harrie Vos (toetsen) en Piet Vermeulen (drums) een vaste plaats in de formatie.

Saints and Sinners staan graag op de planken, en zijn al te zien en te horen geweest op gerenommeerde festivals als Country- en Westernfestival Thorn, Countryweekend Oirschot, Amarant en Moresnet (B). Ook spelen zij in buurthuizen en zalen. 

Bij de Saints and Sinners Countryband staan kwaliteit, de liefde voor muziek én plezier hoog in het vaandel. Door de rijkdom aan vocalisten –de meeste bandleden zingen- is in veel songs meerstemmige zang te horen. De keuze van repertoire wordt bepaald door wat de muzikanten zelf mooi en leuk vinden om te spelen. Het resultaat is een gevarieerde mix van hedendaagse en nostalgische countrymuziek, waar niet alleen de doorgewinterde countryfan of linedancer van geniet, maar iedereen die houdt van een gezellig stukje livemuziek.